Tiltti Kymenlaakso -hanke jatkaa rahapelihaittojen ehkäisytyötä Kymenlaaksossa

  • Lukuaika alle minuutti
kuva

Yhteispelillä!-hanke ja Kaakkois-Suomen Sininauha ry käynnistivät vuonna 2021 tietoa ja tukea rahapelaamisesta aiheutuviin haittoihin tarjoavan Tieto- ja tukipiste Tiltti KotkaHaminan. Tiltti on toiminut 1,5 vuotta Kotkassa ja Haminassa Kaakkois-Suomen Sininauha ry:n tiloissa tavoittaen rahapelihaittoja kokevia pelaajia sekä läheisiä järjestämällä avoimien ovien -toimintaa sekä erilaisia teemailtoja ja infotilaisuuksia.

Toiminta on vastannut Kymenlaaksossa esiintyneeseen tarpeeseen ja pystynyt osoittamaan toiminnan vaikuttavuuden – Kaakkois-Suomen Sininauha ry on saanut kahden vuoden rahoituksen (STEA) Tiltti Kymenlaakso -hankkeeseen. Toiminta tulee laajenemaan koko Kymenlaaksoon ja jatkossa Tieto- ja tukipiste Tiltti tulee toimimaan Kotkan ja Haminan lisäksi myös Kouvolassa. Toiminnassa vastataan asiakaspalautteeseen pidentämällä Tiltin avoimien ovien aukioloja myöhemmälle iltaan.

Tiltti Kymenlaakso -hankkeeseen palkataan kevään 2023 aikana yksi työntekijä, joka tulee vastaamaan toiminnan suunnittelusta ja toteutuksesta. Kokoaikaisen työntekijän resurssilla Tiltti-toiminta pystyy laajentumaan ja kehittämään rahapelaajille ja läheisille suunnattuja palveluita alueen tarpeiden ja ilmiöiden mukaisesti. Palkattu työntekijä tulee jatkossa toimimaan Yhteispelillä!-hankkeen perustaman Kymenlaakson rahapelitoimijat -verkoston koollekutsujana sekä hän osallistuu alueellisiin ja valtakunnallisiin rahapeliverkostoihin ja mielenterveys- ja päihdetyön työryhmiin.

Tiltti Kymenlaakso -hanke käynnistyy kevään 2023 aikana. Uusista toiminnoista ja aukioloajoista tiedotetaan kevään aikana.

Tiltti KotkaHamina jatkaa uuden hankkeen käynnistymiseen asti tutuilla aukioloajoilla:

Keskiviikkoisin kello 15–17

Kotka (parilliset viikot), Sini-Kotka/Mariankatu 14, 46100 Kotka

Hamina (parittomat viikot), Sinisatama/Isoympyräkatu 20 lh 10, 49400 Hamina


Lisätietoja:

Laura Kristoffersson, Toiminnanjohtaja, Kaakkois-Suomen Sininauha ry

050 356 5530, [email protected]

https://www.ks-sininauha.fi/tiltti/

 

Tästä työnhakuilmoitukseen Tiltti Kymenlaakso -hankkeeseen

Haku auki 20.2.2023 asti.